Home Praktijk 2.0 Fit en Vitaal 2.0
Fit en Vitaal 2.0

De kunst van afvallen ligt in een verandering van leefgewoontes, een andere leefstijl. De begeleiding hiervan vraagt niet alleen om advies op het gebied van voeding en bewegen maar vooral om leefstijlcoaching. Het online programma Fit en Vitaal 2.0 stimuleert de cliënt om actief aan de slag te gaan met het veranderen van zijn leefstijl en wordt vergoed in de basisverzekering. Het biedt jou de mogelijkheid om online ondersteuning te bieden met het versterken van zijn/haar doelen en motivatie. Het programma is wetenschappelijk onderbouwd en zorgt voor langdurige verandering. Het is geschikt voor mensen met overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten en slaapapnoe.

 

Online leefstijlcoaching in de praktijk

De begeleiding van cliënten die willen afvallen wordt effectiever door een combinatie van praktijkbehandelingen en online coaching. De voordelen op een rij.

  • Gestructureerde begeleiding van gedragsverandering
  • Ruimte voor eigen inbreng voeding / bewegen
  • Online contact, langere begeleiding tegen een lagere prijs
  • Vergroten marktaandeel, onderscheiden concurrenten
  • Online dossieropbouw gedragsverandering

 

Hoe werkt het voor klanten?

Klanten doorlopen online de fasen van veranderen. In elke fase krijgen ze informatie en beantwoorden ze vragen over hun motivatie. In elke fase volgen ze het verhaal van Janet die, net als zij, zichzelf als doel heeft gesteld af te vallen.

Een aantal functies op een rij.
•    Online leefstijl en fysieke aspecten meten en bijhouden
•    Doelen stellen en bijhouden
•    Actieplan maken
•    Werken aan motivatie

 

 

 

 

 

Hoe werkt het voor diëtisten

Voor elke behandeling bekijk je het dossier. In het dossier worden de meest belangrijke uitkomsten van een fase weergegeven. Tijdens een behandeling kun je gericht doorvragen of vragen van cliënten beantwoorden.  Tussen behandeling door kun je online met klanten contact houden om zo hun voortgang te monitoren en vinger aan de pols te houden.

 

 

 

 

Blijvend veranderen is niet eenvoudig. Met een eenvoudig stappenplan wordt de cliënt online geholpen blijvend te veranderen. De juiste thema's worden op het juiste moment aangesneden. Wanneer de professional de cliënt ook persoonlijk begeleidt, zijn de stappen online een ideale voorbereiding voor de afspraken bij de professional.

 


Specifieke onderdelen helpen mensen bij het veranderen van hun leefstijl.

 

De HealthCheck 2.0 (ook los af te nemen) helpt mensen bewust te worden van overgewicht, hun leefstijl en de (mogelijke) gevolgen daarvan. Door de HealthCheck krijgen cliënten, bij de start van elk programma, niet alleen feedback over hun gezondheid en leefstijl maar ook over hun (on)mogelijkheden om te veranderen. Met deze informatie vindt de juiste interventie op het juiste moment plaats.

 

 

 

 

 

 

 

Met het actieplan wordt de manier waarop cliënten hun doelen bereiken concreet. Het helpt mensen hun gedachten te ordenen en de kans op succes te vergroten.

 

 

 

 

Evaluaties helpen cliënten hun vooruitgang te monitoren en vergroten daarmee hun motivatie. Professionals kunnen met de evaluaties de vooruitgang van hun cliënten bewaken.

 

 

 

 

 

 

Video’s, opdrachten en educatie helpen mensen stapsgewijs door het veranderproces heen. Relevante onderwerpen worden geïntroduceerd door de hoofdpersoon waarna cliënten door middel van opdrachten stil staan bij de rol van deze thema’s bij hun leefstijlverandering.

 

 

 

 

 

In Mijn Dossier wordt alle relevante informatie voor de cliënt en de professional in opgeslagen. Dit dossier is door de cliënt en professional op elk moment te raadplegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer gewenst worden de e-modulen onder uw eigen naam en in uw eigen huisstijl aangeboden